EENHEID

Locatie en jaar

Velsen-Noord, 2022

Aantal werkplekken

20

Type project

Sociaal domein

Uitdaging

Cohesie creëren onder één dak

Locatie en jaar

Velsen-Noord, 2022

Aantal werkplekken

20

Type project

Sociaal domein

Uitdaging

Cohesie creëren onder één dak

Vrijblijvend advies

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Project omschrijving

Wat verbindt onze bewoners? De gemeente IJmuiden schreef de gebiedsvisie ‘Van Pont tot Park’. Eén van de doelstellingen was: verschillende maatschappelijke organisaties samenbrengen. Zo kunnen buurtbewoners elkaar makkelijker ontmoeten.  

Een zakelijk bankfiliaal met twee verdiepingen werd beoordeeld als geschikte locatie. Ik mocht het interieurontwerp verzorgen, vijf organisaties hebben in overleg met mij de uitvoering zelfstandig gedaan.

Voor de gezamenlijke uitstraling ontwierp ik een logo met een veerboot. Het verwijst naar de bekende veerdiensten in IJmuiden. Met weinig budget en tweedehands meubilair hebben we een sfeervolle ontmoetingsplek gerealiseerd. Op de begane grond kunnen buurtbewoners terecht bij het loket voor hulp, of voor een drankje in de koffiebar. In het souterrain was geen daglicht, daar hebben we een lichtstraat met wolkenfoto’s ingericht. 

Het was een bijzonder project, en… de werktitel Sluis 751 is geadopteerd als officiële naam!     

 

Fotografie: Mattijs Kuiper

 

“Onze samenwerking is heel plezierig en uniek, Cécile verbindt de jongeren uit de doelgroep met de teamleiders. Daardoor is zij in staat om bijzondere dingen te realiseren, en dat binnen een heel beperkt budget. Cécile en wij ervaren onze samenwerking in één woord als “gaaf”, omdat drie aspecten mooi samenvloeien: lokaal, duurzaam en sociaal. Hoe gaaf is dat?”

– Erwin van Hardeveld van IJmondWerkt

Deel dit op Social Media

Facebook
Twitter
Pinterest